bugün

sevdiği entry'ler

serefsizimbenmaklimagelmisti nin kedisi

görsel
Şu fotosundan sonra acaba kediyi keş mi yaptı neticesine vardım. Yazık lan hayvan aynı bizim bostanlı meyhanecisindeki geceden çıkma sırrı dayı gibi olmuş. Veterinerler devreye.

serefsizimbenmaklimagelmisti nin kedisi

At sahibine göre kişner, kedi de sahibine göre içer.

Eferim lan. Tıpkı sen. Egitmenligini burada da konusturmussun. *

serefsizimbenmaklimagelmisti nin kedisi

Vay be sbag gözümüzün önünde yaşlandın ya len.

0 5 ile kazanamayan nasıl diktatör oluyor

Allah belani versin kılıçtar!

Benzerini bi yazsana hayatın birden nasıl renkleniyor.

serefsizimbenimaklimagelmisti

Olm sen Sinan özen'e benzeyen adamsın sbag. Seks hikayesi yazmak sana uymuyor.

Homo sapiens de okusan ordan aldığın ilhamla "senin ağzını yerim ben bu zamana kadar nerelerdeydin sen" tadında Bi parçanın sözlerini yazacakmışsın izlenimi veriyorsun.

Üzgünüm kanka. yapacak Bi şey yok.

kanatlarim var ruhumda

gerginliğinizi yerim, sizi üzenin de gtünü keserim,

saygılar.

kanatlarim var ruhumda

Arkadaştan şikayetçiyim.

kanatlarim var ruhumda

(bkz: #45749174)

hallederiz.

sbag akıllı ol samsun a gelir keserim mabadını.

sözlüğün eskisi kadar güzel olmaması

Eski yazarların farkında olduğu üzücü durumdur...

Biz bacinin attığı fotoları, lookin'in yazdığı seks entrylerini, natalie'nin burnunu, soyun yavrum geliyorum'un bacaklarını, şerefsizim benim aklıma gelmiştinin sazını özledik...

twitter kaşarı

beyinleri suludur.

bu ara götünü siktirirken yanlışlıkla hamile kalan doğuran hesaplar türedi.

sizin ben zihniyetinizi sikiyim.
Yaşadığınız hayatı sikiyim.

Hayallerinizi sikiyim.

O çocuklara biçtiğiniz hayatı sikiyim.

Anası Twitter da orospuluk yapacak.

Uçkuruna sahip olamayan am çük beyinliler.

tamam özgür ve en iyisi sizsiniz önüme hit olup düşmeyin artık ananızın amına kadar yolunuz var.

Psikolojisi bozuk amın evlatları sizi.

türkiyede sevgililik piyasasının iktisadi analizi

Türkiye de kadın erkek sevgililik ilişkisinin iktisadi olarak yorumlanmasıdır. Amaç piyasa dengesinin neden oluşmadığını ve nasıl oluşacağını yorumlayabilmektir. Bu durumu arz - talep ve piyasa dengesi açısından incelediğimizde ilginç sonuçlar ortaya çıkmaktadır:

Öncelikle olaya arz ve talep miktarı açısından bakalım.
31 Aralık 2021 tarihi itibariyle Türkiye istatistik Kurumu (TÜiK) Yerleşim Yerlerine Göre Nüfus Sonuçlarına göre Türkiye’deki;

Erkek sayısı 42.428.101
Kadın sayısı 42.252.172 dir.

Piyasa dengesinde Marshall dinamik şartının 3. maddesi “Hem satıcıların arz miktarı hem de alıcıların talep miktarı aynı zamanda tatmin edilmesi için belirli bir fiyatta talep fazlalığının sıfır olması - yani arz miktarı ile talep miktarının aynı olması - gerekmektedir."

Demektedir. Baktığımızda miktar olarak (sevgili olmak istemeyenler göz ardı edildiğinde) arz veya talep fazlası olma durumu görülmemektedir. Yani bir makine bölümünde kız başına 20 erkek düşme durumu gerçek piyasa koşullarında yok. O halde sorunu farklı yerde aramak gerekmektedir.

Şimdi bir de piyasa fiyatına bakalım. Reel fiyatlandırma için şu örnekten yola çıkalım:
Ortalama standartlarda bekâr bir erkek sokağa çıkıp hiç tanımadığı ortalama standartlarda bekâr 10 tane kadına sevgililik teklif etse, tahmini olarak bunlardan en fazla 1 belki 2 tanesi bu teklifi kabul edebilir – ki fiili durumda bunun cevabının aslında sıfır olacağını bir çoğumuz tahmin etmektedir, biz yanılma payı bırakıyoruz.
Aynı durumu şu şekilde değiştirirsek, ortalama standartlarda bekâr bir kadın, hiç tanımadığı ortalama standartlarda bekar 10 tane erkeğe sevgililik teklif etse tahmini olarak bunlardan en az 7-8 i kabul edebilir - ki fiili durumda bunun cevabının aslında on olacağını bir çoğumuz tahmin etmektedir, biz yanılma payı bırakıyoruz.

Bu örnek bize şunu göstermektedir: Satıcılar arz fiyatını yüksek tutuyor ancak alıcılar için talep fiyatı oldukça düşük belirleniyor. Bu nedenle piyasa dengesi çoğunlukla oluşmamakla birlikte bazı fiyatlarda nadiren oluşabilmektedir. Ancak bu denge fiyatında (davulun dengi dengine olması durumu) birçok satıcı ürünü satmadığından (davul yerine keman, çello ya da arp beklenebiliyor) alıcılar ürün alamıyor. Bu nedenle sevgililik durumunu oluşturan piyasa dengesi bu kesim için gerçekleşmiyor. Bu denge fiyatı, satıcılar için oldukça düşük (kariyeri yok, yakışıklı değil, maaşı düşük vb). Satıcılar, “bu fiyattan ürün vereceğime, bu fiyattan ürün alacak alıcı beklerim, o da olmazsa da ürün çürüsün daha iyi” diyorlar. Alıcılar ise ceteris paribüs durumunda mevcut şartlarını (kariyer, yakışıklılık, maaş, yaş vb.) kısa vadede düzeltemeyeceklerinden ve düşük piyasa fiyatından ürün verecek satıcı bulamadıklarından ürün bulamıyorlar.

Mevcut satıcılar ürün fiyatını düşürmedikleri için alıcıların ürün alabilmesi için yeni satıcıların piyasaya girmesi gerekiyor. Aslında arz miktarı ve talep miktarına bakılırsa arz veya talep fazlası bulunmuyor. Ancak piyasa fiyatı beklentisi dengeyi oluşturmuyor. Şu durumda Suriye’den yeni satıcıların piyasa girdiğini ve bir miktar arz fazlası olduğunu varsayalım. Bu şartlarda bazı alıcıların beklentisi doğrultusunda ürün alabildikleri görülmektedir. Normal piyasa koşullarında arz fazlası olduğu için piyasa fiyatının düşmesi beklenir. Ancak uzun vadede satıcıların ürün kalitesinde farklılık olduğu düşüncesiyle piyasa fiyatını düşürmedikleri de görülmektedir. Alıcıların da piyasaya giren yeni satıcılara çok fazla rağbet etmemesi de bu piyasa fiyatının düşmemesine etken olduğunu göstermektedir. Bu da bizi monopol piyasayla karşı karşıya bırakmaktadır.

Peki piyasa dengesi nasıl oluşacak? Türkiye deki satıcı durumundakilerin ürün kalitelerine aşırı güvenmeleri ve piyasa baskıları (sen daha iyilerine layıksın, ya da o şununla evlenmiş ben daha iyi birini bulmalıyım vb.) nedenleriyle piyasa dengesinin düşmesi kısa vadede mümkün gözükmemektedir. Ancak olası bir kargaşa durumunda Ukrayna ve Rusya üzerinden piyasaya yeni satıcıların girmesi arz miktarını artırırken kalite konusundaki beklentiler nedeniyle piyasa denge fiyatının hızla oluşacağı düşünülmektedir. Bu durumda bile birçok satıcının ne olursa olsun ürün fiyatını düşürmeyeceği de unutulmamalıdır.

Önemli hatırlatma:
• Bu genel bir değerlendirme olup herkes için tabi ki aynı sonucu doğurmayabilir.
• Diğer taraftan analiz iktisadi bakış açısıyla yapıldığından alıcı, satıcı, ürün piaysa gibi terimlere lütfen başka anlamlar yüklemeyelim.

sözlük erkekleri toplatılsın kampanyası

Atın bi meme capsi, hepsi toplanır!

kıllı vajina vs kılsız vajina

vajinayı buldunuz da, kıllı kılsız ayrımı yapıyonuz.

kervan yolda düzülür ün ingilizcesi

kervan is going on the way that ı can fuck the camel of sign
because very importent lesson two and very muck , so that is ov rayt.

serefsizimbenimaklimagelmisti

Olum hem yatay hem dikey çizgili kıyafet aynı anda giyilmez bi öğretemedim sana giyinmeyi. ama şapka güzelmiş. Göbeği de salmışın bakıyorum, az spor yap şamarlarım öpüyorum.

serefsizimbenimaklimagelmisti

bu, şimdiye kadar gördüğüm en kötü kıyafet seçimi. "en kötülerinden biri" değil, en kötüsü. eğer kostümlerle dolu bir odaya bir körü soksak ve o körden kostümler arasından rastgele en kötü parçaları seçmesini istesek, inanın bu seçimleri yapmazdı. neyse ki ayakkabıları çok göremiyoruz. tanrım gözlerimi koru.